2022-03-04 12:43:15• hírek • Bede Emőke

Így igényelhető az online nyugdíjszelvény

A Szatmár Megyei Nyugdíjpénzár nemrégiben közleményben tudatta, hogy immár interneten keresztül is igényelhető a nyugdíjszelvény. Mivel viszont a procedúra sokaknak elsőre talán túl kacifántosnak tűnhet, ezért az intézmény részletesen ismertette annak minden lépését.

Mint írják, azon személyeknek, akik már rendelkeznek bankszámlával, először is nyitniuk kell egy fiókot a www.cnpp.ro oldalon, a „De ce sa imi fac cont?” menüpont alatt található „Completeaza formular” gombra kattintva. Az itt kapott kérvényt ki kell nyomtatni, majd egy személyiigazolvány-másolattal együtt el kell küldeni a megyei nyugdíjpénztárnak, mely ezt követően hivatalosan is aktiválja a fiókot. Amint ez megtörtént, a felhasználók beléphetnek a „Depunere cereri si documente” felületre, hogy kérelmezzék az online szelvényt.


A Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár tájékoztatásában hangsúlyozza, hogy csak az újonnan létrehozott fiókok felhasználói tölthetik fel kérvényüket a rendszerbe. Ennek menete a következő:

  1. A www.cnpp.ro oldalon az e-mail cím és jelszó megadásával be kell lépni a felhasználói fiókba.
  2. Itt a „Completare formulare” szekciót kell megnyitni, majd tovább kell lépni a „Depuneri cerei si documente” részbe, onnan a „Pensii”, majd a „Document de informare” menüpontba, és levégül ki kell választani a „Transmitere documentului de informare online” opciót
  3. Ki kell tölteni a „Depunere documente” ablakban megjelenő kötelező mezőket
  4. Ki kell választani a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztárt, mint illetékes intézmény
  5. A rendszer által generált kérvényt a „Descarca aici” gombbal lehet letölteni.
  6. A formanyomtatványt ki kell tölteni, majd alá kell írni, és az „Alege fisier” gombbal fel kell tölteni a rendszerbe
  7. A zöld keretben található biztonsági kód kitöltése után a „Salveaza si trimite” gombra kell kattintani. A kérelmező ezt követően a portal@cnpp.ro e-mail címről egy visszaigazoló üzenetet fog kapni, amely tartalmazza a kérelem iktatószámát

Amennyiben a felhasználó pontosan követte a lépéseket, immár elektronikus formában fogja megkapni a nyugdíjszelvényt, de természetesen az utazási kedvezményre feljogosító kuponokat az illetményre jogosult személy továbbra is megkapja postai úton. „Hangsúlyozzuk, hogy nem kötelező online igényelni a nyugdíjszelvényt. Azon nyugdíjasok, akik már bankszámlára kapják a havi nyugdíjat, de nem szeretnének élni e lehetőséggel, továbbra is megkapják postán keresztül a szelvényt” – írja a valóban elég komplex műveletről szóló közleményében a pénztár.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: